Studenti FON-a odbranili titulu najboljih u Evropi

PinterestFacebookTwitterShare

Tim studenata Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu dbranio je tutulu najboljih u Evropi u rešavanju studije slučaja, na takmičenju održanom 25. februara u Londonu i plasirao se u svetsko finale koje će u aprilu biti održano u Njujorku.
 
Studenti Branka Novčić, Marija Babić, Mihajlo Popesku, Ivan Todorović i Marija Ivanović rešavali su problem iz jedne od tri oblasti: energija, obrazovanje i rešavanje pitanja siromaštva stanovništva. Tim FON-a predstavio je najbolju ideju za rešavanje pitanja stanovništva koje živi ispod granice siromaštva. Rešenja studije slučaja ocenjivao je žiri sastavljen od međunarodnih konsultanata u oblasti menadžmenta, finansija, organizacije i komunikacija. 
 
U radu žirija učestvovali su direktori međunarodnih banaka, investicionih fonodova, osnivači nevladinih organizacija i direktori kompanija (Coca Cola, Harrods, Grayling, EC Harris i drugi). Na takmičenju su učestvovale 54 poslovne škole od kojih je većina u svetskih TOP100 visoko rangiranih. Među učesnicima bili su Cambridge, Oxford, London Business School, London Sćool of Economics, Imperial College, HEC, ESCP, Wareick, INSEAD i drugi. Takmičenje je globalnog karaktera pod nazivom ”Hult Global Case Challenge” i organizovano je pod pokroviteljstvom Clinton Global Initiative i Hult Busineš School.