Posle Hrvatske i RS bojkotuje pumpe

PinterestFacebookTwitterShare

Prevoznici i taksisti Republike Srpske najavili su da će bojkotovati točenje goriva na benzinskim pumpama u RS, u znak protesta zbog skupog goriva.
 
Udruženja prevoznika za međunarodni i unutrašnji transport RS procenilo je da bi danas oko 20.000 vozila trebalo da zaobiđe benzinske pumpe, ako odziv bude onakav kakav je najavljen.
 
“Pridružili su nam se iz Udruženja taksista, zatim Udruženja autoprevoza za putnički saobraćaj, ali i iz Udruženja poljoprivrednika RS”, rekao je predsednik ovog udruženja Nikola Grbić.
 
On je pozvao sve građane RS da danas ne toče gorivo, navodeći da skupo gorivo nije problem samo prevoznika već i ostalih građana. Grbić je naglasio da prevoznici bojkotom sipanja goriva na pumpama u RS žele da daju do znanja entitetskim vlastima da je to problem koji može dovesti do gašenja delatnosti.

“Imamo informacije da bi gorivo do kraja marta trebalo da poskupi na tri ili 3,20 konvertibilne marke (oko 1,6 evra) po litru, što govori da treba da gasimo svoju branšu i da nemamo bilo kakve ekonomske opravdanosti po pitanju našeg rada”, rekao je Grbić.

Predsednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u RS Vojin Mitrović izjavio je da prevoznici imaju pravo da bojkotuju, ali da adresa za bojkot nisu distributeri nafte, već Vlada RS.