Uručeni ugovori o dodeli junica poljoprivrednicima Iriga

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić uručio je u Krušedolu ugovore o dodeli steonih junica poljoprivrednicima 250 domaćinstava iz 12 sela iriške opštine. Radi se o visokokvalitetnim junicama uvezenim iz Austrije.

“Vlada Vojvodine je za poslednje četiri godine u poljoprivredu investirala 24 milijarde dinara”, kazao je Pajtić, dodajući da je današnja podela junica u Krušedolu model kojim će se i u drugim opštinama unapređivati stočarstvo.

Predsednik opštine Irig Vladimir Petrović kazao je da je cela investicija vredna 57 miliona dinara, a da je opština Irig obezbedila 20 odsto sredstava.

“Jedina smo opština koja je uspela da obezbedi sredstva za sufinansiranje ove akcije”, rekao je Petrović, ističući da u opštini Irig planiraju da podelom besplatnih sadnica podstaknu voćarstvo.

Prema Petrovićevim rečima, u planu je i nabavka 100 suprasnih krmača čime će biti zaokružen proces poljoprivrednog razvoja opštine Irig.

Obaveza poljoprivrednika koji su dobili junice je da jedno tele vrate opštini, koja će kasnije njega distribuirati drugim zainteresovanim domaćinstvima.

Pravo učešća na konkursu za dodelu junica imala su sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa područja opštine Irig koja raspolažu sa najmanje jednim hektarom obradive površine.