Austrijski Strabag bi da gradi putem koncesije

PinterestFacebookTwitterShare

Austrijska firma Strabag zainteresovana je za izgradnju dve deonice puta između Rume i Šapca u dužini od 20,4 kilometra, ukupne vrednosti 63 miliona evra.

Predstavnici firme su na sastanku sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem izrazili interesovanje da putem koncesije učestvuju u izgradnji dve deonice od 12 i 8,4 kilometra.

Mrkonjić je nakon sastanka kazao za Tanjug da je izgradnja ovog puta isplativ posao i za državu i za tu firmu, jer je dnevni protok na deonicama između 12.000 i 15.000 vozila.

Mrkonjcih je pozvao austrijance da učestvuju na tenderu koji će biti raspisan nakon što Evropska banka za obnovu i razvoj da zeleno svetlo za mogućnost poslovanja putem koncesije.

Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović, koji je kazao da je Štrabag poptuno upućen u ono šta se dešava na koridoru 10 i u pravcu prema Crnoj Gori, odnosno koridoru 11. Petrović je kazao da je ovaj projekat pokušaj promovisanja pilot projekta, odnosno koncesije, što bi omogućilo relaksiranje budžeta, odnosno sprečavanje odliva sredstava.