46 miliona dinara za Startap centar u Čačku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vlada Srbije je sa 46 miliona dinara finansirala izgradnju i opremanje Startap inovacionog centra u Čačku, koji će biti otvoren do kraja aprila.

To je najavio ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović prilikom obilaska radova na izgradnji Centra u Čačku, objasnivši da je 20 miliona dinara izdvojeno za infrastrukturne radove, 20 miliona za najnoviju tehnološku opremu, a šest miliona za sadržaj Startap centra.

Navodeći da se u Srbiji manje od pet odsto žena bavi inovacionim preduzetništvom, Popović je kazao da je Vlada Srbije usvojila uredbe o novim programima, uključujući i program ženskog inovacionog preduzetništva.

„Radiće se i programi koji su danas najaktuelniji u Evropi, programi za ‘pametne gradove’, kao i programi za ‘bezbedne gradove’, koji bi trebalo da doprinesu većoj bezbednosti dece u školama i svih građana na ulici. U narednim mesecima očekujem predloge za realizaciju tih programa“, rekao je Popović.

Lokalna samouprava obezbedila je prostor od 621 kvadrata za potrebe Startap centra u gradskom Domu kulture.

Startap centar u Čačku će pružati savetodavnu, stručnu i pravnu pomoć svima koji žele da započnu sopstveni biznis u oblasti informacionih tehnologija i raspolagaće kancelarijama za startapove, laboratorijama, učionicima, salom za konferencije i zajedničkim prostorijama.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay