Najmanje prepreka za investiranje u IT sektor

Posete poput višednevne premijera Srbije Ivice Dačića Sjedinjenim Američkim Državama mogu puno da doprinesu privlačenju investicija, izjavio je danas predsednik Američke privredne komore Miloš Đurković.

Đurković je za RTS kazao da će predstavnici Vlade Srbije tokom višednevne posete SAD imati priliku da se upoznaju sa najvećim svetskim informacionim kompanijama i sa njima razmene iskustva, ali i da privuku investicije.

"Fokus će biti na tome koji su to sistemi u državnoj upravi, ministarstvima, Poreskoj upravi, koji mogu da doprinesu da država bude efikasnija i bolji servis za građene i kompanije. Drugi aspekt je privlačenje investicija", rekao je Đurković.

Pročitajte i >>> Dačić u poseti Apple-u, Google-u, Microsoft-u…

On je dodao da će cilj posete biti da se kompanijama zainteresovanim za investiranje van SAD predoče mogućnosti Srbije, koje su velike, poput dobrog geografskog položaja, obrazovane radne snage, dobro poznavanje jezika…

Kada su u pitanju problemi sa kojima potencijalni investitori mogu da se susretnu u Srbiji, Đurković je kazao da najmanje prepreka za brze investicije ima u oblasti informacionih tehnologija.

"Jedina prepreka je radno zakonodavstvo i tu imamo obećanje premijera da će to biti rešeno. Investicije u informacione tehnologije su jednostavne, potreban je poslovni prostor i mladi i obrazovani ljudi, ostalo je lako", naveo je Đurković.

Dačić će se tokom višednevne posete SAD sastati i sa predstavnicima najvećih svetskih informatičkih kompanija, s ciljem da se predstave mogućnosti IT sektora u Srbiji i uspostavi saradnja sa najvećim američkim kompanijama u ovoj industriji. U okviru posete, premijer Dačić će govoriti i na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju naše zemlje.