Darovao novac za most preko Ibra

PinterestFacebookTwitterShare

Kanadski državljanin poreklom iz Srbije, Milomir Glavčić poklonio je 1,4 miliona kanadskih dolara, odnosno oko milion evra za izgradnju mosta na Ibru u Kraljevu.

Gradnja mosta je počela pre godinu dana, potrošeno je oko 85 miliona dinara iz budžeta Kraljeva i taman kada je, usled nedostatka novca, zapretilo usporavanje gradnje, stigli su kanadski dolari.

Jedini zahtev ovog poznatog humaniste, koji je svojim sunarodnicma do sada darovao više od pet miliona evra, bio je – odgovornost u poslu, odnosno poštovanje kvaliteta gradnje i rokova!

Novi most će biti „kopča” za razvoj grada na drugoj strani reke, u prigradskom naselju Ribnici. Gradnja mosta dugog 240, a širokog 12 metara koštaće oko 180 miliona dinara, a sa pristupnim saobraćajnicama i rasvetom 230 miliona. U ugovoru sa donatorom prihvatili smo obavezu da 1. avgusta 2014. bude pušten u saobraćaj, istakao je Nenad Nerić, direktor Direkcije za urbanizam i gradnju u Kraljevu.

Iako to darodavac nije izričito zahtevao, most će nositi njegovo ime, odnosno na vidnom mestu biće trajno označen njegov doprinos izgradnji.