Otvoren sajam tehnike u Beogradu

“Korak u budućnost” moto je pod kojim je otvoren 57. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, koji će trajati do 17. maja.

600 izlagača iz 22 zemlje prikazaće dostignuća savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, robotike, bežičnih komunikacija, elektroenergetike, elektronike, rasvete, procesne tehnike, logistike, materijala, dostignuća iz oblasti reindustrijalizacije, energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora energije, primene IT u industriji.

"Ovo je prilika da se vidi gde se nalazimo kada je u pitanju nova tehnologija i njena primena", izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović prilikom otvaranja sajma.

Pod okriljem Ministarstva, svoja dostignuća će predstaviti 65 domaćih izlagača – instituti, fakulteti, inovacioni, istraživačko-razvojni i razvojno-proizvodni centri, visokotehnološka društva i druge organizacije i ustanove.

Pojedinačna ulaznica za sajam košta 400, a za grupne posete potrebno je izdvojiti 250 dinara po osobi. Cena parkinga po satu iznosi 100 dinara.