CSCEC zainteresovana za projekte u Srbiji

Kineska gradjevinska kompanija CSCEC (China State Construction Engineering Corporation), zainteresovana je za državne i privatne projekte u Srbiji u sektoru gradjevinarstva, najavio je potpredsednik te kompanije Wei Yan.

On, na sastanku u Privrednoj komori Beograda sa predstavnicima gradjevinskih firmi iz Srbije, nije precizirao o kojim projektima je reč, ali je naglasio da je ta kineska kompanija najveća u svetu za gradjevinu, konstrukcije i nekretnine i do sada je završila preko 5.000 različitih projekta.

"Verujem da ćemo imati priliku da radimo u Srbiji. Mi nismo konkurencija lokalnim kompanijama, već ih doživljavamo kao partnere i saradnike u pronalaženju novih poslovnih mogućnosti", kazao je Jan.

Prema njegovim rečima, kompanija CSCEC ima velike troškove radne snage jer je u njoj zaposleno preko 200.000 radnika od kojih je više od 85 odsto inženjera i zato se trudi da saradjuje sa lokalnim kompanijama kako bi te troškove što više smanjila.

On je naveo i da su predstavnici te kompanije počeli posetu ovom regionu kako bi se upoznali sa mogućnostima za saradnju jer Kina obezbedjuje kreditnu liniju od oko 10 milijardi dolara za 16 zemalja Jugoistočne Evrope, bez vremenskog ograničenja, i da su oni to žele da iskoriste.

Wei Yan je kazao da je danas razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem koji ga je upoznao sa projektima koji se pripremaju u Srbiji, a za koje očekuje da će CSCEC dobiti mogućnost da učestvuje.