Srpski IT sektor kao inovacioni centar Evrope

PinterestFacebookTwitterShare

Američke kompanije dobile su informacije koje bacaju novo svetlo na Srbiju kao investicionu destinaciju, izjavila je Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji nakon konferencije 'Ja verujem u Srbiju'.

Pred više od 70 američkih kompanija iz oblasti informacionih tehnologija Ivica Dačić, premijer Srbije, Majkl Kirbi, ambasador SAD u Beogradu, predstavnici AmCham Srbija, kao i američkih i srpskih IT kompanija koje posluju na našem tržištu ukazali su na prednosti i potencijale ulaganja u Srbiji na konferenciji koja je održana u okviru srpsko-američke IT misije, u organizaciji AmCham.

„Već sutra moramo nastaviti da radimo dalje i da komuniciramo sa ljudima koji su pokazali interesovanje, a nakon toga i da ih pozovemo da dođu u Srbiju i da vide sve ono o čemu smo danas ovde pričali. Naš zadatak je da preduzmemo sledeće korake ka ljudima koje smo sreli tokom čitavog boravka u SAD. Ako mi uradimo svoj deo posla i nastavimo da stvaramo sve bolje poslovno okruženje u Srbiji, insistirajući na političkoj stabilnosti i otvorenosti ove Vlade za strane investicije, nema sumnje da će naš IT sektor postati inovacioni centar Evrope“ izjavila je Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji neposredno nakon konferencije.

Konferencija je organizovana sa ciljem promocije Srbije kao atraktivne investicione destinacije i namenjena je kompanijama koje posluju u Silicijumskoj dolini, srcu svetske IT industrije. Potencijale i svoja iskustva u poslovanju predstavili su i predstavnici američkih kompanija koje su investirale na srpskom tržištu – Marija Živanović-Smith, predstavnik kompanije NCR i Steve Jillings, predsednik izvršnog odbora kompanije Telesign.

Konferenciju je organizovala Američka privredna komora u Srbiji, a u sklopu srpsko-američke IT misije tokom koje delegacija Vlade Srbije, ambasade SAD i privrednika – predstavnika najvećih IT kompanija u Srbiji, predvođena premijerom Dačićem i američkim ambasadorom Kirbijem, ima sastanke sa rukovodećim ljudima IT giganata među kojima su Microsoft, Intel, HP, Oracle, Cisco, EMC, PayPal, Google, Apple i IBM.