Veća podrška Sberbanke u finansiranju srpske privrede

Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika ruske Sberbanke Sergejem Gokovim i predsednikom Sberbanke Srbija Valerijem Ovsjanikovim o mogućoj saradnji kroz podršku srpskog izvoza na rusko tržište i investicijama u Srbiji.

Zamenik predsednika Sberbanke Gokov obavestio je ministra Dinkića da Srbija može da računa na daleko veću podršku Sberbanke u finansiranju srpske privrede i investicija, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Razgovarano je i o mogućnostima da Sberbanka i u narednom periodu pruža finansijsku podršku investitorima koji dolaze iz Rusije, ali i iz zemalja bivšeg ŠSR, kao što su, izmedju ostalih, Belorusija i Kazahstan.

Na sastanku je dogovoreno da se inteziviraju razgovori o podršci koju bi Sberbanka mogla da pruži u stimulisanju srpskog izvoza u Rusiju, preko Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije.

Rukovodstvo Sberbanke obavestilo je Dinkića da želi da pruži veću direktnu podršku srpskim preduzećima. Oni su istakli i da imaju u planu izradu posebnog programa za finansiranje poljoprivrednika.