Ovo su najbolje i najslabije plaćeni poslovi u SAD

PinterestFacebookTwitterShare

Prema podacima statističkog Biroa za zapošljavanje u SAD najbolje plaćen posao u ovoj zemlji je posao anesteziologa dok je najslabije plaćen pomoćnik u frizerskom salonu.

Prema tim podacima, oko 30 hiljada anesteziologa koji rade u SAD, prosečno prima nešto više od 230.000 dolara godišnje, dok hirurzi koji su drugi na listi u proseku primaju tačno 230.000 dolara.

U prvih deset najplaćenijih zanimanja prednjače ona iz oblasti zdravstva, pa su tako treći na listi akušeri i ginekolozi, dok iza njih slede maksilofacijalni hirurzi, internitsi, ortodonti,  lekari opšte prakse, fizijatri i izvršni direktori koji u proseku zarađuju 176 hiljada dolara godišnje.

Kada je reč o najmanje plaćenim poslovima tu dominiraju oni koji su vezani za industriji hrane. Ipak na prvom mestu nalaze se pomoćnici frizera koji zarađuju 8,94 dolara na sat, dok oni koji su stalno zaposleni primaju godišnje platu od 18,600 dolara.

Za njima slede pomoćni radnici u kuhinjama, kuvari u restoranima brze hrane, perači sudova, kasiri, hostese u restoranima, farmeri i radnici na farmama, pomoćni radnici u parkovima zabave, kao i vratari koji primaju 20 hiljada dolara godišnje.