Produžen postupak prodaje Mercatora

Postupak prodaje Mercatora neće biti prekinut, pa bi uskoro ponovo na pregovore mogao da bude pozvan Agrokor, nezvanično saznaje slovenački list Delo.

Informacije o nastavku prodajnog postupka mogu se tumačiti i kao testiranje Agrokorove spremnosti da ponudi nešto veću cenu, s obzirom da je Todorićev koncern, prema nezvaničnim informacijama, za deonicu Mercatora ponudio 110 evra, što je upola manje od cene koju je bio spreman da plati pre godinu dana (221 evro), prenosi portal Seebiz.

Pročitajte i >>> Ponuda Agrokora za Mercator – ponižavajuća i neozbiljna

U međuvremenu, vrednost deonica Mercatora nastavlja da opada, pa su tako juče skliznule na 95 evra, najniži nivo još od avgusta 2002. godine. Za samo dva dana "iscurelo" je gotovo 14 odsto tržišne kapitalizacije najvećeg slovenačko trgovinskog lanca.

Pored niske cene ponuđača, investitore brine i slabo poslovanje Mercatora. Slovenački trgovački lanac objavio je da je u prva tri meseca ove godine ostvario 658,4 miliona evra prihoda od prodaje, što je 2,6 odsto manje nego u prvom kvartalu prošle godine, te je zabeležio gubitak od 8,6 miliona evra.

Direktor Mercatora Toni Balažič rekao je da je zabeleženi gubitak u okviru plana i da očekuje da Mercatorov poslovni rezultat na kraju godine bude pozitivan.