Ugovor o saradnji Sberbanke i Naftne industrija Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Naftna industrija Srbije (NIS) i Sberbanka u Srbiji potpisale su sporazum o saradnji, saopšteno je iz ovih kompanija.

Sporazum su potpisali generalni direktor NIS Kiril Kravčenko i predsednik izvršnog odbora "Sberbanke Srbija" Valerij Ovsjanikov. Potpisivanju je prisutstvovao zamenik predsednika Sberbanke za međunarodnu saradnju Sergej Gorkov.

"Pozdravljamo dolazak novog 'igrača' na bankarsko tržište Srbije jer to vodi ka porastu nivoa konkurencije i pruža privrednicima i investitorima nove mogućnosti za razvoj poslovanja", ocenio je Kravčenko.

Kako je dodao, Sberbank Srbija ponudila je NIS-u "privlačne uslove saradnje", a NIS će partnerstvo iskoristiti za razvoj poslovanja u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi.

Zamenik predsednika Sberbanke Sergej Gorkov izjavio je da Sberbanka ima dugoročne odnose sa naftnim i gasnim kompanijama, i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma sa NIS.

"Predviđamo da će u narednom periodu slična dokumenta biti potpisana i s drugim privrednim subjektima u Srbiji. Zainteresovani smo za dugoročnu saradnju s kompanijama iz svih segmenata ekonomije – energetike, prehrambene industrije, trgovine", dodao je Gorkov.

Foto: Beta