Jat Tehnici dozvola za održavanje Airbus aviona

PinterestFacebookTwitterShare

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva (DCV) Srbije izdao je dozvolu Jat tehnici za održavanje Airbus-ovih aviona nove tehnologije.

Kako se navodi u saopštenju, izdavanju nove dozvole Jat tehnici za obavljanje vazduhoplovno-tehničke delatnosti održavanja, prethodile su obimne provere i korekcije potrebnih uslova za rad na novim tipovima aviona, kako u linijskom, tako i baznom održavanju.

"Nakon šestomesečnih provera i obavljenih korekcija u Jat tehnici, DCV je zaključio da je posle više od godinu dana priprema za ovakav tehnološki skok, spremna za dobijanje dozvole, koja će joj otvoriti vrata za održavanje aviona nove generacije, kako za domaće operatere tako i za operatere i korisnike ovih aviona iz celog sveta", piše u saopštenju.

Dodaje se da će dozvola koju je DCV Srbije izdao Jat tehnici biti praćena izdavanjem dozvole Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (European Aviation Safety Agency-EASA), s obzirom da je DCV Srbije ovlašćeno i akreditovano telo, koji je celokupan posao uradio i u ime EASA.

U saopštenju se podseća da je Jat tehnika do sada održavala avione Boinga 737 i ATR 72.