U proizvodnju traktora sa Belorusima

Srbija i Belorusija će zajedno proizvoditi poljoprivredne mašine, dogovoreno na sastanku delegacija dve zemlje na čelu sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim beloruskim kolegom Pjotrom Prokopovičem.

Srpska i beloruska delegacij dogovorile su se o formiranju dva zajednička holdinga vezanih za mašinogradnju, a kako je rekao Vučić, razgovaralo se i o smederevskoj železari i izrazio očekivanje da se taj problem, u narednom periodu, reši.

Prokopovič je došao u dvodnevnu posetu Srbiji sa delegacijom od oko 40 ljudi, među kojima su i privrednici koji su zaintersovani za ulaganje u Srbiju.
Radili smo na unapređenju saradnje i, posle ovih sastanaka, očekujem nekoliko dobrih vesti, rekao je Vučić ističući da je dogovorena saradnja u oblasti mašina, traktora, kombajna i drugih poljoprivrednih mašina.

Prema rečima Prokopoviča, Srbija i Belorusija imaju perspektivu za saradnju pre svega u ekonomskim oblastima, navodeći da je, u prvom tromesečju ove godine promet između dve zemlje povećan za 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Verujem da će posle ovih sastanaka doći do realizacije projekata koji će otvoriti niz radnih mesta kako u Srbiji tako i u Belorusiji. Srbiju vidimo kao mogućnost da budemo prisutni ne samo na Balkanu, već da nam ona bude i veći prozor u Evropu, zaključuje Prokopovič.