UAE želi u 10 prvih zemalja na svetu do 2021.

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Državni ministar za finansijska pitanja Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Obaid Humaid Al Tayer rekao je na Sarajevo Business Forumu da se uspeh UAE nije desio preko noći, jer proces izgradnje nacionalne države donosi mnoge izazove.

"Uspostavljanje obrazovnog sistema i sistema zdravstvene zaštite, izgradnja infrastrukture su najveći izazovi s kojima su se susretali prvi vladari nakon sticanja nezavisnosti u stvaranju održive ekonomije", rekao je Al Tayer.

Dodao je da je vizija UAE danas biti među prvih 10 zemalja u svetu do 2021., za šta su stvorili vrlo otvoren ambijent za poslovanje, izgradili održivu infrastrukturu, mogućnosti za razvoj privatnog sektora, vladavinu zakona i unapredili vladine usluge kako bi poboljšali svoju konkurentnost.

"Takođe, neophodno je smanjiti zavisnost ekonomije o izvozu nafte i fokusirati se na stvaranje poslovnih mogućnosti za privatni sektor i razvoj turizma", kazao je Al Tayer.

Posebno je naglasio da je neophodno voditi računa o novim generacijama i održati stvaranje poslova za njih, jer je u zadnjoj anketi većina mladih Arapa izabrala UAE kao zemlju u kojoj bi najradije živeli, zbog mogućnosti koje su tu stvorene.

Foto: Beta