Hapšenja u aferi ‘Galenika’

U akciji Radne grupe Uprave kriminalištičke policije za sada je privedeno osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju Galenike, saznaje Tanjug. Kako je rečeno u MUP-u, više detalja o toj akciji biće poznato kasnije.

Radna grupa Uprave kriminalističke policije završila je istragu o "slučaju Galenika", pisao je jučerašnji Kurir najavljujući prva hapšenja već ovog vikenda.

Policija je otkrila sve detalje u vezi s tim kako je iz ove firme ukradeno 120 miliona evra, a većina tragova vodi ka bivšem rukovodstvu Galenike, pre svega do tadašnjeg direktora Nenada Ognjenovića, piše Kurir.

"Ognjenović će narednih dana biti uhapšen zbog sumnje da je sklapanjem loših poslova oštetio ovu fabriku lekova", tvrdi list. U članku se navodi da su prikupljeni ozbiljni dokazi da je ova državna farmaceutska kompanija, dok je na njenom čelu bio Ognjenović, oštećena za oko 120 miliona evra, a veći deo novca nestao je u poslovima sa veledrogerijama 'BG farm" i 'Velefarm'.

"Na spisku za hapšenje je čak 10 imena. To je bivše rukovodstvo, u čije vreme su napravljeni najveći dugovi ove firme. Pojedina imena biće za javnost iznenađenje, jer se verovalo da imaju političku podršku, ali će ovaj slučaj da pokaže da nema zaštićenih. Sad je na tužilaštvu da krene u konkretnu akciju", navodi izvor "Kurira".

Galenika je inače na spisku 24 privatizacije koje je Evropski parlament označio kao sporn