Katarski investicioni fond u junu u poseti Srbiji

 

 

Predstavnici Katarskog investicionog fonda u junu će posetiti Srbiju, kako bi se upoznali sa mogućnostima ulaganja u oblasti energetike i poljoprivrede, saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine Srbije.

Poseta je dogovorena tokom sastanka u Dohi ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića sa izvršnim direktorom Katarskog investicionog fonda Huseinom al Abdulom, koji je pokazao veliko interesovanje za ulaganja ovog fonda u projekte u Srbiji.

Kako se navodi, predstavnicima Katarskog investicionog fonda će tokom posete Srbiji biti predstavljeni svi projekti iz oblasti energetike i poljoprivrede koje je moguće zajednički realizovati, a Husein al Abdula je istakao posebnu zainteresovanost katarske strane za ulaganja u sektoru proizvodnje uglja u Srbiji.

On je dodao da će u junu u Srbiju doći i predstavnici najveće katarske poljoprivredne kompanije "Hasat", koji će sa nadležnim institucijama Srbije razgovarati o zajedničkim projektima i investicijama u oblast srpske poljoprivrede.

Ljajić se ranije danas sastao sa zamenikom premijera Katara Ahmedom bin Abdulahom al Mahmudom.