NCR planira nova ulaganja u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

NCR Corporation, koja u beogradskom centru zapošljava 900 radnika, namerava da u naredne četiri godine širi delatnost u Srbiji i uloži još 320 miliona dolara.

To je potvrđeno u razgovoru premijera Ivice Dačića sa predstavnicima ove američke kompanije koja se bavi elektronskim i tehnološkim uslugama u oblasti finansija, trgovine, ugostiteljstva, industrije.

Na sastanku je naglašeno da su tokom prošlogodišnje posete premijera Dačića Sjedinjenim Američkim Državama sa rukovodstvom ove kompanije dogovoreni dalji pravci njenog razvoja u Srbiji.

Delegacija NCR razgovarala je i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem koji je tom prilikom istakao da su u prethodne dve godine u Srbiji stvoreni povoljni uslovi za privlačenje stranih investitora i da je došlo vreme da se takav poslovni ambijent iskoristi.

Nikolić istakao da ova američka kompanija nije pogrešila što je odlučila da investira u Srbiji, kao što neće pogrešiti ni ako se odluči za dodatne investicije, saopštila je Pres služba predsednika.

Nikolić je rekao da uspešno poslovanje firme kao što je NCR, nedvosmisleno podiže ugled Srbije u svetu i šalje jasan znak drugim investitorima da je Srbija moderna, pravna, uređena zemlja u kojoj je moguće profitabilno poslovati.

Na čelu delegacije bio je potpredsednik kompanije Peter Dorsman koji je rekao da se NCR odlučio za Srbiju u konkurenciji sedam evropskih zemalja, jer su procenili da su u njoj najbolji uslovi poslovanja i da pruža mnogo veće pogodnosti, poput visokokvalifikovanih radnika.

Potpredsednik kompanije NCR rekao je da trenutno u ovoj firmi radi 1.000 zaposlenih, a da je plan da se do kraja ove godine kompanija toliko proširi da će broj zaposlenih biti udvostručen, navedeno je u saopštenju.

Foto: Beta