Valjevo: Otkazali Sajam zapošljavanja jer niko ne traži radnike

PinterestFacebookTwitterShare

Prolećni Sajam zapošljavanja u Valjevu, koji je trebalo da bude organizovan u okviru Sajma privrede, otkazan je, prenosi Alo.

Nakon što je Gorenje početkom aprila zaposlilo 110 radnika, u Službi za zapošljavanje kažu da u Valjevu u ovom trenutku niko ne traži nove radnike „pa nema ni razloga da se pravi Sajam zapošljavanja“.

„Razmatrali smo mogućnost da, kao i prošle godine, organizujemo naš sajam u okviru SPREG-a, ali smo odustali jer ne postoje realni zahtevi na tržištu rada. Najpre smo imali najavu da će „Gorenje“ iskazati potrebu za novim radnicima, ali nas je ta kompanija obavestila da im još pre mesec dana dostavimo biografije potencijalnih budućih radnika. To smo uradili i „Gorenje“ je već 1. aprila zaposlilo 110 ljudi. Bez te brojke besmisleno je organizovati sajam,“ kaže Dragan Stojanović iz valjevske Službe za zapošljavanje.

Regionalni Sajam privrede SPREG, koji počinje danas i traje do petka, neće kao prošle godine okupiti poslodavce i nezaposlene. Na prošlogodišnjem sajmu 30 poslodavaca je tražilo 249 radnika, a od 882 nezaposlena Valjevca, 272 su uspela da dobiju posao kod firmi koje su sajam iskoristile da pronađu novi kadar.