Recilkerima isplaćeno 1,6 milijardi dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Svim reciklažnim firmama isplaćene su nadoknade za sav prerađeni otpad u 2013. godini, u ukupnom iznosu od 1,6 milijardi dinara, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

"Svima koji su ispunili uslove da dobiju nadoknadu, koji su radili u 2013. godini, sakupili sirovine i reciklirali, kompletan iznos je isplaćen", kazala je ona novinarima u Beogadu.

Ministarka je navela da će za tekuću godinu, za koju će im sredstva biti isplaćena naredne godine, biti potrebno još više novca, jer su recikleri pomogli u sakupljanju i tretmanu otpada koji se nastao usled poplava u Srbiji.

"Sakupili su dosta materijala i sirovina koje su reciklirane i mi ne bežimo od toga da im se isplati ono što su pošteno zaradili", rekla je Bogosavljević Bošković.

Na pitanje hoće li za to biti novca, ogdgovorila je potvrdno i dodala da je u razgovoru sa ministrom finansija o budžetu za narednu godinu već nagovestila da će morati da se izdvoji više novca za reciklere zbog većeg obima posla.