Mid Europa `ušao` u Imlek, Bambi i Knjaz Miloš

PinterestFacebookTwitterShare

Investicioni fond Mid Europa Partners iz Londona preuzeo je vlasništvo u Imleku, Bambiju i Knjaz Milošu, saopštio je taj fond.

"To još jedna potvrda atraktivnosti Srbije kao investicione destinacije, kao i kvaliteta poslovanja tri kompanije koje i u novom vlasništvu planiraju nastavak rasta na zadovoljstvo mnogobrojnih lojalnih potrošača", ističe se u saopštenju.

Mid Europa je najveći investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi, a zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i biznismenom Andrejem Jovanovićem kupio je početkom februara ove godine za 575 miliona evra Danube Foods Group, u čijem sastavu su Imlek, Bambi i Knjaz Miloš.

Jovanović je, kako je saopšteno, preuzeo rukovođenje celom grupacijom. U menadžerskom timu su i Ilija šetka (Imlek), Bojan Radun (Bambi) i Miloš Stojisavljević (Knjaz Miloš).

"Menadžment tim poseduje odličnu priliku, ali i veliku odgovornost da uz podršku i ukazano poverenje vlasnika dalje razvija i investira u naše najveće brendove", istakao je Jovanović.

Sa više od 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Danube Foods predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića.

Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts.