Dogovor Grčke i kreditora u narednih 48 sati?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Pregovori između Grčke i njenih kreditora o novom paketu finansijske pomoći ušli su u završnu fazu i dogovor bi mogao da bude postignut u narednih 48 sati, saopštili su sinoć u Atini izvori bliski pregovaračkim timovima.

Razgovori su u završnoj fazi, izjavio je u subotu grčki ministar ekonomije Jorgos Stathakis pre nastavka pregovora danas posle podne u Atini.

Grčki ministri finansija i ekonomije Euclid Tsakalotos i Jorgos Stathakis nastavili su pregovore s prestavnicima Evropske centralne banke (ECB), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM).

"Pregovori dobro napreduju i mogli bi da budu završeni u utorak", izjavio je France Pressu izvor blizak Evropskoj uniji i dodao da se trenutno razgovara o prioritetnim akcijama koje grčka vlada treba da preduzme.

Tekst dogovora, kada bude bio postignut, trebalo bi da usvoji grčki parlament nakon čega će biti predstavljen ministrima evrozone.

Pregovori se odnose na treći paket pomoći u vrednosti od oko 85 milijardi evra u naredne tri godine. Očekuje se da bi ta pomoć mogla biti odobrena do 20. avgusta.

Foto: Beta/AP