Marchionne: Ferrari SUV samo ako me ubijete

PinterestFacebookTwitterShare

Direktor Ferrarija Sergio Marchionne izjavio je da ne želi da se "propeti konjić" ikada pojavi na automobilu koji pripada SUV kategoriji.

I dok u ljutom konkurentu Lamborghiniju uveliko rade na proizvodnoj verziji SUV, čiji je naziv još uvek Urus, u Ferrariju očigledno nemaju nameru da se priključe sve većem broju proizvođača koji deo tržišnog kolača žele dobiti u sve popularnijoj kategoriji SUV vozila.

Marchionne je nedavno izjavio da su u Ferrariju izuzetno zadovoljni sadašnjom potražnjom za njihovim automobilima i da nema apsolutno nikakve potrebe da se ponuda proširi SUV modelom, koji je nespojiv s onim što u Ferrariju rade desetljećima.

Da bi bio još upečatljiviji, Marchionne je u šali doslovno rekao: "Ako u Ferrariju žele praviti SUV, pre toga moraju da me ubiju".

Nakon odvajanja od grupacije FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Ferrari svoj put nastavlja samostalno. Marchionne je takođe naglasio da u Ferrariju, prema planovima do 2019. godine, svoju godišnju proizvodnju ne žele previše povećavati, a osnovni razlog je održavanje ekskluziviteta njihovih automobila.

Umesto razmišljanja o SUV, u Ferrariju se spremaju za predstavljanje redizajniranog modela FF koji će publika premerno videti narednog meseca na izložbi egzotičnih automobila Concorso d'Eleganza Villa d'Este.