A na Milošu Velikom – kolaps i kolona od 5 km (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: TW/Velimir Ilić

Deonica auto-puta “Miloš Veliki”, koja je prošlog vikenda puštena u saobraćaj rasteretila je Ibarsku magistralu ali je zato donela velike gužve na putu Beograd-Obrenovac.

Kakos u mediji javljali prošle nedelje, na putu Beograd-Obrenovac beležene su kilometarke kolone vozila koja pokušavaju da se uključe na auto-put “Miloš Veliki” prema Preljini i Čačku.

Tako se pred vikend, u petak popodne, kolona vozila od Beograda formirala još desetak kilometara pre završetka auto-puta Beograd-Obrenovac i ulaska u Umku na jednu traku regionalnog puta koja je i pre puštanja u saobraćaj „Miloša Velikog“  bila usko grlo.

Da situacija nije bila mnogo drugačija ni sinoć svedoče objave na društvenim mrežama, između ostalih, i nekadašnjeg ministra kapitalnih investicija Velimira Ilića koji je na Twitteru objavio snimak na kojem se vidi nepregledna kolona na isključenju sa auto-puta kod Obrenovca.


 

Na auto-putu Obrenovac-Preljina, koji je u saobraćaj prošle nedelje pustio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već se u ponedeljak desilo zagušenje jer se on u mestu Mislođin uključuje u regionalni put Obrenovac-Beograd, koji je i bez saobraćaja sa „Miloša Velikog“ bio preoptrećen i sa čestim zastojima.

U „Putevima Srbije“ kažu da će se saobraćaj rasteretiti krajem godine kada se uradi deonica Obrenovac-Surčin i deo vozila iz pravca Preljine i Čačka nastavi tom deonicom da bi se uključio na aut-put prema severu.

Regionalni put Obrenovac-Beograd na deonici do Umke, odakle postoji auto-put do Beograda, nije u planu da se proširuje, kažu u „Putevima Srbije“, uprkos  „malom kapacitetu“ i klizištu na Umci zbog čega se skoro svaka dva meseca popravljaju  duboke pukotine.

 

Izvor: BIZLife

Foto: TW/Velimir Ilić