A NAJVIŠE RADI: Vučićeva plata najmanja u regionu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP, Daniel Kasap

Najveću predsedničku platu u regionu ima predsednik Slovenije Borut Pahor, koji mesečno prima 3.322 evra, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima najmanju, sa mesečnim primanjima u iznosu od 1.083 evra, objavila je Al džazira.

Više od 3.000 evra iznose mesečne plate hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i članova predsedništva Bosne i Hercegovine, navodi Al Džazira, pozivajući se na zvanične podatke.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović mesečno zaradi oko 2.400 evra, a kosovski* predsednik Hašim Tači prima platu u iznosu od 2.873 evra.

Predsednik Srbije mesečno zarađuje dve prosečne srpske plate, kako navodi Al Džazira, dok kosovski predsednik zarađuje osam, a tri člana Predsedništva BiH sedam prosečnih plata.

Manje od 2.000 evra mesečno zarađuju predsednici Makedonije Đorđe Ivanov i Albanije Ilir Meta.

Prema poslednjim zvaničnim statističkim podacima, naviše prosečne plate u regionu su u Hrvatskoj i Sloveniji, a najniže u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Novosti, Tanjug

Foto: Beta/AP, Daniel Kasap

Komentari 3

  1. oxydant

    Ko nije za za sebe,taj nije ni za druge…

  2. Figaro

    Dajte neki SMS broj, da skupimo kintu za preCednika.

  3. Djole

    To je laž, čista laž, AV nema toliku platu već samo veću 3-4 puta od navedenog iznosa. AV je poznati i najveći lažov u novijoj srpskoj istoriji.Djole