Aerodrom u Nišu premašio prošlogodišnji broj putnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu danas je svečano dočekan putnik, kojim je za jedan premašen ukupan broj putnika na tom aerodromu u prošloj godini.

Vršilac dužnosti direktora niškog aerodroma Dušan Knežević uručio je cveće i monografiju Niša 331.583. putniku u ovoj godini, a to je medicinska sestra na privremenom radu u Nemačkoj Tamara Ristić koja je letela na relaciji Memingem-Niš.

Knežević je izjavio da će do kraja godine aerodrom „Konstantin Veliki“ imati više od 350.000 putnika.

„Aerodrom će nastaviti da ulaže u infrastrukturu i da razgovara sa avio kompanijama kako bi privlačio nove“, istakao je Knežević.

On je rekao da direktne investicije u niški aerodrom ove godine iznose 110 miliona dinara, a dodatnih 70 miliona dinara za nabavku opreme za odleđivanje aviona dobijeno je u saradnji sa aerodromima u Srbiji.

Knežević je rekao da će ulaganja u aerodrom naredne godine iznositi milion i po evra, odnosno 180 miliona dinara.

U republičkom budžetu za 2019. godinu, dodao je Knežević, za ulaganja u aerodrom „Konstantin Veliki“ izdvojeno je 76 miliona dinara.

Rukovodstvo niškog aerodroma demantovalo je ovih dana nezavisnog poslanika Milana Lapčevića koji je izjavio da u predlogu budžeta za 2019. godinu nisu predviđena sredstva za razvoj tog aerodroma.

Lapčević je kazao da država nije ispunila obećanje dato nakon preuzimanja aerodroma u Nišu da će nastaviti sa ulaganjima u tu kompaniju i u narednoj godini.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Piše: T.K.