Agrokor: Nagodba pri kraju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Vanredni poverenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je da se radi na završetku teksta nagodbe koji će svim poveriocima biti predstavljen iduće sedmice.

“Celom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti, koju stvaraju uglavnom oni koji nisu deo ovog procesa”, rekao je Peruško novinarima.

Predstavnica dobavljača u privremenom veću poverilaca, Marica Vidaković rekla je da se nalaze u “samom finišu” i da je “kriza iza nas”.

“U samom smo finišu, dobro je završilo kako je moglo da završi, da se nije intervenisalo i da se nije rešila sistemska kriza”, rekla je Vidaković.

Na pitanje hoće li ostavka ministarke privrede Martine Dalić uticati na nagodbu, Vidaković je odgovorila da je neprihvatljivo ono što se događa na političkoj sceni.

“Politika je trebalo da prestane sa svojim uticajem donošenjem zakona”, rekla je Vidaković i zahvalila odlazećoj ministarki na pomoći dobavljačima.

Potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka privrede Martina Dalić podnela je juče ostavku na te funkcije.

Jedna od najbližih saradnika premijera Andreja Plenkovića iz Hrvatske demokratske zajednice našla se na udaru kritike opozicije, ali i pojedinih članova vladajuće koalicije, pošto je portal Indeks objavio njenu privatnu elektronsku komunikaciju s vlasnicima brokerskih kuća, pravnicima i konsultantima o pisanju “lex Agrokora”.

Neki od učesnika neformalne prepiske kasnije su bili uključeni i u njegovo sprovođenje, odnosno u proces vanredne uprave u posrnulom hrvatskom koncernu. Dalić je na konferenciji za novinare rekla da nije učinila “ništa krivo, nemoralno ili nezakonito”, ali da odlazi, jer ne želi da bude “teret premijeru, Vladi ili HDZ”.

Izvor: Beta

Foto: Promo