Ako danas propadnu pregovori, radnici Gorenja od sutra u štrajku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Radnici fabrike rashladnih uređaja “Gorenje Valjevo” stupiće sutra u štrajk ako današnji pregovori sa poslovodstvom kompanije o povećanju zarada ne budu dali rezultat, javile su nezavisne internet novine Kolubarske.rs pozivajući se na izjave zaposlenih.

POSLEDNJA VEST Okončan štrajk u Gorenju

Tokom prošlonedeljnih pregovora poslovodstvo je predložilo da zarade zaposlenih budu povećane od 426 dinara do 3.000 dinara, uz 2.000 dinara za topli obrok, a zaposleni su tu ponudu odbili insistirajući da povećanje iznosi 5.000 dinara za sve radnike u proizvodnji, plus novac za topli obrok.

Pošto radnici u petak nisu prihvatili ponudu poslovodstva, dogovoreno je da socijalni dijalog bude nastavljen danas, kao i da se proizvodnja ne prekida dok traju pregovori. Tako su juče svi radnici bili na svojim radnim mestima u obe hale u svim smenama.

Radnici “Gorenja” su prošle nedelje uskratili poverenje sindikatu, samtrajući da više “štiti interes menadžmenta, nego zaposlenih”, tako da su izabrali druge predstavnike za današnje pregovore sa poslovodstvom slovenačke kompanije u čije ime pregovara jedan od direktora “Gorenja” Simon Kumer.

Kolubarske.rs ranije su pisale da je dosadašnji direktor fabrike “Gorenje Valjevo” Boris Pavčnik smenjen pre mesec dana, a umesto njega na čelu fabrike biće Drago Krenker. ;

“Gorenje” u Valjevu posluje deset godina, do sada je proizvedeno pet miliona frižidera i zamrzivača namenjenih uglavnom stranom tržištu, a ovo je prvi štrajk u toj fabrici.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot