Alibaba sve bliže Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Čini se da je kineski gigant sve bliže početku zvaničnog poslovanja u Srbiji. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, razgovarala je u Hangdžou sa predstavnicima kompanije Alibaba o daljoj saradnji u oblasti onlajn turizma i elektronske trgovine i plaćanja, saopšteno je iz ministarstva.

Na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednicom „Alibabe“ Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno je da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipej (Alipay) na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije.

Kako se očekuje, Alibabina platforma Fligy doprinela bi u značajnoj meri promociji Srbije kao destinacije, ali i olakšala brojnim turistima iz Kine dolazak u Srbiju.

Ta platforma kineskog giganta u oblasti digitalne ekonomije posebno je važna zbog činjenice da je broj kineskih turista u odnosu na 2016. godinu porastao za 180.8 odsto dok je samo u prvoj polovini ove godine taj porast bio, u odnosu isti period prošle godine, 97 odsto, piše u saopštenju.

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP

Piše: B.M.