Američki ambasador objasnio zašto njihove kompanije dolaze u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara, dodavši da američke kompanije, pored ostalog, dolaze zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova i geografskog položaja.

Skot je to rekao sinoć studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoreći o ekonomskim odnosima Srbije i SAD, saopštio je danas taj fakultet, koji obeležava 81 godinu od osnivanja.

Američki ambasador je naveo da je u članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koja osim američkih firmi okuplja i kompanije drugih država, oko 200 kompanija koje zapošljavaju 100.000 radnika u Srbiji i plaćaju 75 odsto svih poreza u našoj zemlji, saopštio je Ekonomski fakultet.

Prema njegovim rečima, od 2000. do 2013. SAD su u Srbiju realizovale 643,2 miliona evra besprovratne pomoći.

Ambasador Skot je studentima ekonomije rekao da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara i zapošljavaju 18.000 ljudi, a da američke kompanije dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova, logistike, geografskog položaja i zaposlenih koji govore strane jezike.

 

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. milijana

    CIA, snajka, CIA.