Premijerka u poseti Zaječarskoj pivari

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Zaječarsku pivaru povodom 10 godina uspešnog poslovanja kompanije HEINEKEN u Srbiji, u okviru koje pivara posluje.

Tokom posete Zaječarskoj pivari, predsednica Vlade čestitala je desetogodišnji jubilej uspešnog poslovanja kompanije HEINEKEN u Srbiji i ukazala na značaj inostranih investitora za lokalnu zajednicu:

„Želim da zahvalim na investiranju više od 200 miliona evra, trudu, radu i znanju koje je HEINEKEN uložio u Srbiju u prethodnih 10 godina. Vlada Srbije je na raspolaganju kompaniji HEINEKEN, kao i svim investitorima, koji su poput vas preneli znanje i iskustvo i na taj način doprineli unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji. Nove investicije kompanija koje su prisutne na našem tržištu, najbolji su dokaz da je poslovna klima u Srbiji dobra. Vlada zajedno sa poslovnom zajednicom nastavlja da radi na tome da klima bude još bolja i da se investitori, domaći i strani, mali i veliki u Srbiji osećaju sigurno i da imaju izvesnost u poslovanju“.

Osim predsednice Vlade, pivaru su posetili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji  Hendrik van den Dool.


 

Direktor kompanije HEINEKEN Srbija Viktor Gillhofer upoznao je prisutne sa postignutim rezultatima, globalnim bezbednosnim procedurama i investicijama kompanije u protekloj deceniji.

Ambasador Holandije govorio je o pozitivnom uticaju holandskih kompanija na lokalnim tržištima:

„Zaječarska pivara i legendarno Zaječarsko pivo predstavljaju istinske simbole onoga što se može postići kada se srpsko zanatstvo, dugogodišnja ekspertiza i ljubav prema tradiciji kombinuju sa holandskim inovacijama, modernim (pivarskim) tehnologijama i poslovnim praksama“.

Gillhofer je istakao da će kompanija HEINEKEN Srbija nastaviti da bude odgovoran građanin Republike Srbije, sarađivati sa interesnim stranama i ulagati u lokalnu zajednicu.

„Kompanija uspostavlja, razvija i održava stabilne odnose i saradnju sa lokalnim samoupravama. Naš plan je da nastavimo da ulažemo u aktivnosti i projekte lokalne zajednice. HEINEKEN veruje u ovu zemlju i želi ovde da ostane, cenimo kulturu i vredne ljude u Srbiji“, izjavio je Gilhofer.

U skladu sa standardnim bezbednosnim procedurama predsednica Vlade, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradonačelnik Zaječara i ambasador Kraljevine Holandije pogledali su video „Pravila koja spašavaju život“ koji je obavezan za sve posetioce HEINEKEN pivara, nakon čega su mogli da obiđu proizvodni pogon i da razgovaraju sa zaposlenima.

Od dolaska na tržište Srbije, HEINEKEN je poboljšao tehničke standarde i kapacitete svojih pivara koje sada imaju najprestižnije međunarodne sertifikate za kvalitet, poslovanje, proizvodnju, organizaciju i zaštitu životne sredine.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo