Arena čeka novog sponzora i novo ime

PinterestFacebookTwitterShare

Ljubičasti naziv koji je bio zaštitni znak Kombank arene uskoro će otići sa ove dvorane, a nekoliko firmi je zainteresovano za sponzorisanje najveće multifunkcionalne hale na Balkanu.

U susret isteku postojećeg ugovora, počele su spekulacije ko bi mogao da bude novi sponzor Arene, kao i koliki iznos bi morao da se izdvoji kako bi ova sportska hala dobila novo, sponzorisano ime. Iz Arene nisu hteli da odaju poslovne tajne, ali su potvrdili da zainteresovanih ima.

Postoji interesovanje više kompanija, međutim za sada su to sve samo preliminarni razgovori, rekla je Danijela Rakić iz Arene.

Po njenim rečima, tender za naslovnog sponzora biće raspisan krajem aprila ove godine, a iznos ugovora se još uvek razmatra i dosta je faktora koji će uticati na to.

Iako nisu hteli da odaju visinu prethodnog ugovora sa Komercijalnom bankom, nezvanično se spominjalo da je on iznosio nešto manje od 1.200.000 evra, a ono što je izvesno je da će sledeći biti znatno veći.

Celokupno funkcionisanje „Arene“, takmičenja, koncerti, programi za celu porodicu, kongresna okupljanja kao i planovi za naredne godine, trebalo bi da povećaju visinu sredstava koje će potencijalni naslovni sponzor uložiti za sledeći period, rekla je Rakićeva.

Izvor: Blic