Asocijacija menadžera za HITNE ekonomske mere

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Srpska asocijacija menadžera (SAM) traži od Vlade Srbije i Ministarstva finansija hitne ekonomske mere u cilju ublažavanja posledica pandemije kovid-19 na privredu, koje će pre svega biti usmerene na mikro, mala i srednja preduzeća.

To poslovno udruženje smatra da buduće ekonomske mere treba da obezbede likvidnost preduzeća, rasterete zarade i omoguće refinansiranje tekućih potraživanja i kapitalnih investicija.

Predloženo je i da se međunarodne finansijske institucije uključe u finansiranje, nadzor i koordinaciju primene mera, u cilju postizanja njihovih dugoročnih efekata i održivosti privrednog rasta.

SAM je poručio svojim članovima i poslovnoj javnosti da su u kriznim vremenima prioriteti zdravlje i sigurnost zaposlenih, očuvanje radnih mesta i poslovnih procesa, uz apel da se ne prekida lanac plaćanja koji bi srpsku privredu uveo u dublju krizu.

Kako je saopšteno, SAM će podržati sve mere usmerene ka očuvanju domaće ekonomije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas predstaviti paket ekonomskih mera koje treba da pomognu privredi i zaposlenima u vreme epidemije.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Ekonomisti: AGRESIVNO pomoći privredi, NAJUGROŽENIJE male i srednje firme


 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay