Audi gasi treću smenu u Ingolštatu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi objavio je da ukida stalnu noćnu smenu u pogonu u Ingolštatu, u kontekstu pada prodaje nakon skandala s krivotvorenjem podataka o emisiji štetnih gasova iz dizelaša.

“Smanjena proizvodnja u fabrici u Ingolštatu može se postići bez stalne noćne smene i tako osigurati puno ekonomičniji rad u smenama”, saopštili su iz Audija. Trenutno se noću sastavljaju modeli A4 i A5.

“Radnici iz stalne noćne smene hitno su potrebni za postojeće izazove u projektima vezanim za nova vozila, kao što su novi modeli Audi A3 limuzine i Audi A3 Sportbacka”, stoji u saopštenju.

Ukidanje noćne smene obuhvatiće oko 450 radnika na montažnoj traci i deo njih na drugim područjima proizvodnje, ali iz kompanije su jasno naglasili da neće biti otpuštanja.

Prodaja Audijevih automobila naglo je pala prošle godine nakon uvođenja strožijih testova emisija štetnih gasova (WLTP). Operativna dobit pala je 24 posto, na 3,53 milijarde evra.

Kompanija je prošle nedelje najavila smanjenje proizvodnje, uključujući otpuštanja, i preusmeravanje fokusa na hibridna i električna vozila.

Izvor: SEEbiz

Foto: screenshot