Autoput samo privremeno skreće “suzu Evrope”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: A.M.

Tok reke Tare nije izmešten zbog radova na autoputu Bar-Boljare, izjavio je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, povodom navoda nevladinih organizacija o izmeni korita “suze Evrope”.

“Postoji regulacija korita reke Tare, nema izmeštanja toka”, rekao je Radulović, prilikom obilaska gradilišta ma mostovima Tara1 i Tara 2.

On je naveo da crnogorski stručnjaci, ali ni strani eksperti, ne vide problem u trenutnom stanju reke. “Ne vidim da se bilo gde dešava nešto što nije normalno za gradilište ovog tipa”, rekao je Radulović.

Tvrdi da nema odstupanja od glavnog projekta i da su izvođači radova više puta bili kažnjeni zbog propusta. “Sličnih problema je bilo i ranije, prošle godine su 154 dana bili zabranjeni radovi”, dodao je Radulović.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora objavila je snimak dronom na kome se vidi da je zbog radova na auto-putu i izgradnje mostova Tara 1 i 2, tok reke promenjen, jer je, kako su saopštili iz te nevladine organizacije, njeno korito izmešteno.

Prema oceni ministra, događaji proteklih dana su prirodan proces na kraju tranzicije jednog društva kada deo medija i neki drugi delovi društva, koji su jako ugodno živeli od zapaljivih tema, izmišljaju takve priče. Sad, kako kaže, dižu prašinu jer je naredne sedmice ovde misija UNESCO.

Izvor: CDM

Foto: A.M.