Srbija dobija modernu fabriku čokolade, biće i regionalni centar

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Proizvođač čokolade i kakaa visokog kvaliteta, Barry Callebaut grupa, potpisala je Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Reč je, kako se navodi, o najmodernijem postrojenju koje će biti smešteno u Novom Sadu, sa planiranim početnim kapacitetom većim od 50.000 tona godišnje, a očekuje se da fabrika počne da radi 2021. godine.

Predviđeno je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra.

Pre potpisivanja, delegaciju kompanije Barry Callebaut je ugostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje se prehrambenoj industriji Srbije i našoj zemlji će doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude.“

Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe, poručio je predsednik.

„Kompanija je u protekih nekoliko godina veoma uspešna u jugoistočnoj Evropi. Novi Sad je savršena lokacija za nas i omogućava nam pristup resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naših planova“, rekao je tom prilikom generalni direktor Barry Callebaut grupe Antoine de Saint-Affrique.

Uskladu sa našom strategijom „pametnog upravljanja rastom“, fabrika će predstavljati regionalni centar iz kojeg će Barry Callebaut snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope koja beleže veliki rast, poručio je on.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay