Bela Palanka: Prvi pogon posle 30 godina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

U pogonu „Trendteksta“ u Beloj Palanci počela je proizvodnja zaštitne opreme i to je prvi pogon koji je posle 30 godine počeo da radi u tom mestu, izjavio je za agenciju Beta predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković.

„U pogonu ‘Trendteksta’ će za početak biti zaposleno 170 radnika, a ukupno 250 radnika biće zaposleno do kraja investicionog ciklusa 2022. godine“, rekao je Miljković i dodao da je vlasnik „Trendteksta“ srpski biznismen koji ima više fabrika u zemlji i inostranstvu.

Miljković je istakao da je lokalna samouprava doprinela dolasku „Trendteksta“ u Belu Palanku time što je otkupila stari proizvodni pogon i adaptirala ga do nivoa koji je investitor tražio.

Dolasku prvog investora u to mesto sa oko 8.000 stanovnika, prema njegovim rečima, doprineli su i Vlada i predsednik Srbije.

„Naš cilj je da do kraja ove ili eventualno početkom naredne godine u Beloj Palanci imamo otvrene još dve fabrika sa oko 500 radnih mesta. Time bi usposlili sve radno sposobne ljude sa područja opštine“, kazao je Miljković.

 Prema njegovim rečima, Opština Bela Palanka je, da bi privukla investitore, otkupila još jedan pogon i zemljište u radnoj zoni, a pregovori sa potencijalnim investitorima su u toku.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot