• English
X

Poslovne vesti, Vesti dana

Beogradska jelka i niški ukrasi imaju nešto zajedničko

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Šest miliona dinara Nišlije su platile svetleće ukrase kojima su, kako kažu u Gradskoj upravi, okićene Gradska kuća u Nišu, Skupština grada, kao i drveće.

Kako pišu Južne vesti, na tenderu je učestvovao samo jedan ponuđač i to firma Kip lajt, koju su mediji osporavali zbog preskupe novogodišnje jelke u Beogradu, ali i prošlogodišnjeg spornog tendera za dekoraciju glavnog grada.

Dve najvažnije gradske ustanove, drveće kod Margera i u Ulici Nikole Pašića, ali i deo kod Saborne crkve i ulice u samom centru grada, zasijale su sjajem vrednim 50.000 evra, koliko Nišlije košta ugovor između grada i firme Kip lajt iz Beograda.

Za razliku od prošle godine, kada je za iste pare kupljeno oko 400 svetlećih nizova, 83 svetleće kugle, zvezdano nebo, dekoracija za most i jedna “3D zvezda”, ove godine, kupljeno je samo 250 svetlećih traka i 60 svetlećih ukrasa, navode Južne vesti.

Novinari, to je samo vaše mišljenje!?

Uprkos tome što su u Gradskoj upravi Niša u plan javnih nabavki za 2017. godinu samo nekoliko dana pre raspisivanja tendera dodali stavku “novogodišnja dekoracija”, šef Službe za zajedničke poslove Aca Janković kaže da je to bilo u planu još od usvajanja budžeta, a dokumente dostupne na Portalu javnih nabavki u kojima sve to piše, nazvao je samo “mišljenjem novinara”.

“To je samo vaše mišljenje. Služba za zajedničke poslove je u svom budžetu imala predviđene pare za to i po tom osnovu je to i nabavljeno. Prilikom sastavljanja budžeta, govorilo se da bi gradske objekte trebalo ukrasiti malo pobolje. Uslov je bio da pare budu predviđene budžetom. To je finansijski plan, razumete. Nakon tog plana se pravi plan javnih nabavki, na osnovu kojeg se raspisuju javne nabavke, a to sve imamo”, rekao je Janković.

Janković visoku cenu ukrasa, pravda njihovom “dužinom i kvalitetom”, a saradnju sa Kip lajtom ne vidi kao spornu.

“Vi gledate samo u količini, a ne gledate u veličini i dužini i u kvalitetu. A javna nabavka je sprovedena po Zakonu. Tu imate Komisiju i tako dalje”, rekao je Janković.

Povezane vesti

Jelka pod istragom (FOTO)

Više javno tužilaštvo postupa u vezi sa spornim javnim nabavkama u Beogradu, koje su povezane s kompanijom Kip Lajt, uključujući i spornu

Izvor: N1, Južne vesti

Foto: Pixabay