Beogradu ponovo POMOĆ iz državne kase

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Vlada Srbije odlučila je da iz tekuće budžetske rezerve za grad Beograd izdvoji 16,5 miliona dinara, ili oko 140.000 evra, usled smanjenih prihoda budžeta Beograda, objavio je Insajder.net.

Odluka o izdvajanju sredstava doneta je 31. oktobra, svega dva meseca otkako je iz sredstava budžetskih rezervi izdvojeno 1,8 miliona za grad Beograd.

U usvojenom dokumentu se navodi da se transfer gradu Beogradu odobrava “za izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda grada”, prenosi Insajder.net.

Na sednici Vlade 29. avgusta gradu Beogradu su odobrena dva transfera od po 100 miliona i 120 miliona dinara, a obrazloženja zašto su ta sredstva odobrena su identična.

“Sredstva se odobravaju na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”, navodi se u tim odlukama.

Vlada je u februaru ove godine Beogradu dodelila 1,9 milion evra zbog nepredviđenih troškova u postupku pripreme i donošenja budžeta.

Tada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao za Insajder da je grad novac dobio za ulaganje u objekte namenjene kulturi.

Samo u prošloj godini Beograd je iz budžetskih rezervi dobio najmanje 7,7 miliona evra.

Fiskalni savet je u svom izveštaju iz 2018. naveo da je Vlada u prethodne tri godine iz budžetske rezerve za pojedine lokalne budžete izdvojila ukupno 100 miliona evra.

Izvor: N1, agencije

Foto: BIZLife