BEZOS OŠTRO pred Kongresom: Amerikanci mnogo više VERUJU Amazonu nego vama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Iako najbogatiji čovek na svetu i osnivač Amazona važi za osobu koja vodi računa o svojim rečima u javnosti, na nedavnom svedočenju pred Kongresom Bezos je izjavio da Amerikanci mnogo više veruju Amazonu nego što veruju Kongresu, što su neki američki mediji okarakterisali kao „smelu izjavu”.

„Oko 80 odsto Amerikanaca ima pozitav stav o Amazonu, prema nezavisnim anketama. Kome građani više veruju nego Amazonu da “rade ispravne stvari”? Samo lekarima i vojsci”, rekao je Bezos na svedočenju i dodao:

„Istraživači sa Njujorškog univerziteta otkrili su 2018. godine utvrdili da smo među republikancima iza vojske i lokalne policije, a među demokratama smo na samom vrhu, pre vlasti, univerziteta i medija”.


Iako je ovo izuzetno smela izjava, ona je apsolutno tačna, tvrde američki mediji.

Prema najnovijem istraživanju Gallup-a, samo 25 odsto Amerikanaca podržava rad Kongresa. S druge strane, 91 odsto građana imaju pozitivan stav prema Amazonu.

Podsetimo, Amazon se za vreme pandemije suočio sa oštrim kritikama javnosti, zbog načina ophođenja prema radnicima i njihove narušene bezbednosti. Osim toga, zbog povećanja onlajn kupovine u doba epidimije i mera socijalne distance, Amazon nije imao kapaciteta da izdrži uvećanju potražnju, prenose američki mediji.

Izvor: BIZlife

Foto: Beta/AP

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.