BiH: Mercator preuzima 83 trgovine, Konzumu ostaje 170

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konzum

Poverenik za Agrokor Ante Ramljak sastao se sa dobavljačima u Sarajevu, rekavši tom prilikom da će Konzum ostati sa svojih 170 poslovnica koje su bile u njihovom vlasništvu pre spajanja sa Merkatorom, a da će slovenački lanac preuzeti 83 radnje i da će te dve grupacije poslovati odvojeno.

Sve analize u ovih mesec dana koje smo uradili pokazale su da je najbolja i najisplativija solucija da razdvojimo Merkator od Konzuma i da se vratimo na početnu tačku, rekao je poverenik Vlade Hrvatske za Agrokor.

Prema njegovim rečima, to se kao najbolja solucija pokazalo i na sastanku sa dobavljačima. Verujem da ćemo povratiti njihovo poverenje i da ćemo nastaviti sa poslovanjem. Isplate dobavljačima će biti već u septembru, istakao je Ramljak.

Ramljak je informisao dobavljače Konzuma BiH i o toku pronalaska najboljeg mogućeg rešenja za novi koncept rada Agrokorove maloprodaje u Bosni i Hercegovini.

Prezentirali smo finansijske pokazatelje koji stoje iza ove odluke i plan za sledećih nekoliko meseci, koji podrazumeva plaćanje dospelih potraživanja koja iznose 80 miliona konvertibilnih maraka. Nastavkom saradnje, koja nije upitna, osiguraćemo dugoročnu održivost novog poslovnog modela za dobavljače i za nas.

Snažni brend Merkatora vratiće se već u septembru na ovo tržište, a Konzum BiH će proći restrukturiranje nakon čega će nastaviti biti pouzdan partner, rekao je Ramljak.

Izvor: SEEbiz

Foto: Konzum