Bivši direktor Resavice priznao krivicu za 2,5 godine zatvora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Тužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa Stevanom Dželatovićem, nekadašnjim vršiocem dužnosti direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu je presudom prihvatilo zaključeni sporazum o priznanju krivičnog dela, Dželatovića oglasilo krivim za izvršenje krivičnog dela primanje mita u iznosu od 30.000 evra i osudilo ga na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i šest meseci, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Viši sud je Dželatoviću zatim kao sporednu, izreklo novčanu kaznu u iznosu od 6.225.000 dinara, kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u periodu od 10 godina, i to svih poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje državne imovine, dodaje se u saopštenju.

Sud je Dželatoviću oduzeo i imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom i to novac u iznosu od 30.000 evra.

Izvor: N1

Foto: FI

Komentari 1

  1. ANA LAZIC

    pobogu ljudi,zar niko ne vidi da je ovo namestaljka,sve je radjeno da se oslobodi mesto za sadasnjeg v.d.bolje se pitajte sa kojim zadatkom je on dosao i zasto proganja pojedince u kolektivu.OTVORITE OCI ,LJUDI