BMW obustavio proizvodnju zbog nedostatka delova

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BMW

Nemačka kompanija BMV će obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiti i na Kinu i Južnoafričku Republiku, pošto se proizvođač luksuznih automobila suočio s problemom nestašice delova za upravljačke sisteme, izveštava Blumberg.

Proizvodnja u fabrikama u kineskom Šenjangu i južnoafričkom Roslinu će verovatno biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Nemačkoj biti delimično zatvorena, izjavio je portparol kompanije Majkl Rebstok.

Pogon u Lajpcigu je zatvoren od petka, a drugi u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-delova nije mogao da izvrši trebovane isporuke, objavio je magazin Fokus.

“Ne možemo reći u ovom trenutku kada će prestati obustava proizvodnje”, rekao je Rebstok, dodajući da će kompanija “u hodu” odlučivati o daljim prekidima zbog kašnjenja isporuke delova.

On je naveo da je verovatna finansijska šteta “pod kontrolom”, ali se “još ne može kvantifikovati”, dodajući da su svi modeli automobila od serije jedan do serije četiri pogođeni.

Izvor: RTS

Foto: BMW