Brajant će umesto NIŠTA, raditi NEŠTO

PinterestFacebookTwitterShare

Iako je tvrdio da na kraju karijere neće raditi ništa, legendarni NBA košarkaš upustiće se u investicioni biznis “težak” 100 miliona dolara.

Bivša NBA zvezda Kobe Brajant (Kobe Bryant) osnovao je fond od 100 miliona dolara koji će investirati u medije i kompanije koje se bave tehnološkim biznisom, javlja Wall Street Journal.

Brajant je udružio snage sa preduzetnikom i investitorom Džefom Stibelom (Jeff Stibel) i njih dvojica su osnovali fond Bryant Stibel, sa sedištem u Los Anđelesu.

Dvojac je već sarađivao 201. godine u sličnim poduhvatima, a sada se nadaju da će kroz fond ukombinovati njihova znanja i veštine. Stibel je verovatno najpoznatiji kao nekadašnji izvršni direktor tehnološke kompanije Web.com, a osnivač je i drugih tehnoloških i markentinških firmi.

Sa druge strane, od Brajanta se očekuje da ponudi kreativnost i iskustva u oblasti marketinga. Za početak, sam je kreirao i logo nove kompanije.

Tako će legenda NBA lige i svetske košarke, baš kao i neke od njegovih kolega, poput Šakila O’Nila, u “postsportskoj” karijeri, ipak, ući u biznis sa investicijama. Naime, 2013, godine, Brajant je tokom jedne posete Kini, dao interesantan odgovor na pitanje šta će raditi po okončanju karijere.

“Na kraju karijere ću početi da radim ništa, i biću jako, jako dobar u tome”, odgovorio je Brajant kineskom novinaru.


Izvor: BIZLife