Brnabić i Cerar: Saradnja u novim tehnologijama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter printscreen

Slovenija i Srbija, kao države i ekonomski partneri, postigli su odlične ekonomske rezultate koji se dalje mogu poboljšati jačanjem saradnje, ocenili su premijeri dve zemlje Miro Cerar i Ana Brnabić na skupu s privrednicima u Ljubljani.

Oni su na Poslovnom formu Slovenija-Srbija ocenili da mogućnosti za jačanje saradnje mogu biti u novim tehnologijama, prenela je STA.

Brnabić je rekla da budućnost vidi u novim tehnologijama što je, prema njenim rečima, delatnost s najvećim rastom u Srbiji.

Cerar je rekao da dobre ekonomske rezultate ne treba posmatrati kao izolovano ostrvo i dodao da je dve vlade treba da obezbede sigurnost, kvalitetnu infrastrukturu, obrazovanje i funkcionalno pravosuđe.

„Zadovoljan sam što Srbija napreduje u svim oblastima koje su takođe ključne za privrednu saradnju“, rekao je Cerar i dodao da se većina slovenačkih kompanija registrovanih u inostranstvu nalazi u Srbiji.

Cerar je izrazio zadovoljstvo zbog povećanja investicija srpskih kompanija u Sloveniji.

Brnabić je rekla da će reforma pravosuđa i vladina prava omogućiti dodatni rast, pošto je fiskalna konsolidacija, koju ju je pokrenula prethodna vlada, donela odlične rezultate, među kojima su smanjenje javnog duga i nezaposlenosti.

„Sada je odgovornost Srbije da napravi korak napred i postigne dinamičan razvoj na zdravim osnovama“, rekla je Brnabić.

Brnabić je kao simbol odlične saradnje dve zemlje navela zajedničko turističko predstavljanje u Iranu.

Izvor: N1, Beta

Foto: Twitter printscreen