Brnabić: Investitori, dođite

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je pozvala investitore da u što većem broju ulažu u Beogradu i Srbiji i ocenila da je za privlačenje investicija važna regionalna stabilnost i povezanost.

Ona je na regionalnom forumu “Beogradski investicioni dani” rekla da je Beograd “fantastična investicina destinacija” i da je Vlada Srbije puno uložila u to da Srbija bude stabilno poslovno okruženje i da postigne makroekonomsku, fiskalnu i političku stabilnost.

Ukazala je da je regionalna saradnja na listi priorteta Vlade Srbije.

“Ako region nije stabilan i povezan ni mi nećemo uspeti da iskoristimo sve benefite toga što smo uradili”, rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, ukoliko region nije stabilan inevstitori neće dolaziti ni u Srbiju.

“Važno je da zajedno pošaljemo poruku da region zajedno radi na povezivanju, koordinaciji i zajedničkim projektima”, rekla je Brnabićeva.

 

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Arbcacnlpak

    Slicna situacija je i sa uvozom polovnih automobila. Da bi se takav automobil uvezao po povlascenim uslovima, treba vam EUR1 dokument. Neki proizvodjaci su ga suspendovali, kao BMW, VW grupa… e sad, neki nasi carinici su kao neobavesteni i furaju sve postarom! E sad, drzava ili moze da postavi iste uslove za sve, ili ukoliko zeli nesto da promeni, da razmisli o drugacijem oporezivsnju polovnjaka (kao sto je slucaj u Moldaviji, Ukrajini, po kg…) Ali naravno, to nikoga ne zanima. Bitno da je nama Bozic i pre katolickig!