• English
X

Poslovne vesti

Brnabić: Veliki interes za RTB i Galeniku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da postoji veliki interes za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena Bor i farmaceutske kompanije Galenika.

“Od RTB ove godine očekujemo značajno dobre rezultate za BDP i dobro je što za tu kompaniju ima mnogo zainteresovanih”, rekla je Brnabić novinarima na forumu o poslovanju u jugoistočnoj Evropi.

Ona je istakla da i za kupovinu farmaceutske kompanije Galenika ima mnogo zainteresovanih kupaca.

“Puno se lobira u Vladi i to je dobar indikator. Mi ne razgovaramo ni sa kim, ali je dobro da vas jure preko raznih lobista i ambasadora oko uslova za kupovinu Galenike”, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da će privatizacija te dve kompanije biti značajna za građane Srbije jer će one poslovati zdravo i doprinositi budžetu Srbije, što će u budućnosti omogućiti veće investicije.

Brnabić “nije sigurna da će svi radnici ostati da rade u kompanijama”, ali je dodala da će svi koji budu ostali bez posla imati otpremnine i država će se pobrinuti, sa novim vlasnicima, da o svima vodi računa.

Ne strepi zbog usporenog rasta

Predsednica vlade kaže da ne strepi zbog usporenog rasta BDP, zato što su i dalje dobri svi ostali ekonomski pokazatelji.

Imali smo odlične i jako otvorene razgovore sa MMF- i oni takođe nisu zabrinuti zbog toga i oni su potvrdili da su nam ostali ekonomski parametri jako dobri, rekla je Brnabićeva.

Ana Brnabić je istakla da Srbija ima dovoljno sredstava, da je stabilan budžet i da je mnogo bolja naplata poreza, kao i ekonomski pokazatelji zahvaljujući kojima je ceo skup toga što se naplatilo mnogo bolji. Naglašava da to neće uticati na plate i penzije.

Povezane vesti

Izvor: Beta, RTS

Foto: Beta