Budžet Vojvodine 68,6 milijardi dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Pokrajinska vlada usvojila je Predlog budžeta Vojvodine za 2018. godinu, u iznosu od 68,6 milijardi dinara.

Planirani pokrajinski budžet za 2018. godinu veći je za gotovo pet milijardi dinara u odnosu na “početni” budžet donet za 2017. godinu i za 1,2 milijarde u odnosu na budžet nakon drugog rebalansa u avgustu ove godine, saopšteno je posle sednice Pokrajinske vlade.

Dodaje se da je ukupan fiskalni deficit projektovan na nivou od 3,7 milijardi dinara, što je manje od šest odsto od ukupnih prihoda i biće pokriven iz sopstvenih sredstava, odnosno iz prenetih raspoloživih sredstava.

Navodi se da su u budžetu predviđena veća izdvajanja za kapitalne investicije i dodaje da je za najveće strateške projekte nacionalnog značaja obezbeđena podrška i učešće Srbije.

Subvencije su planirane u iznosu od 9,2 milijarde dinara, što je za 2,84 procenta više nego u 2017. godini, najviše u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, za razvoj preduzetništva, zapošljavanje, za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i za informisanje, pre svega, na jezicima nacionalnih manjina, piše u saopštenju.

Navodi se da se nastavlja sa direktnim subvencionisanjem otvaranja novih fabrika i novih radnih mesta preko Razvojne agencije Vojvodine.

U kapitalne projekte u svih 45 lokalnih samouprava biće obezbeđeno 1,4 milijardi više nego u 2017. godini, piše u saopštenju. Dodaje se da su budžetom planirane i mere socijalne podrške.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay